Tuesday, November 30, 2010

..Hilangnya erti sebuah kejujuran..

Hmm..xtau nape hati terdetik ingin berbicara mngenai topik ni.. mgkin ni ape yg aku rase n lihat setiap hari. Being  someone yg pnah kna tipu, pnah di lukai n pernah mnyukai mnjadikan aku agak sensitif dlm isu2 sebegini. Baik di mana juga aku berada, time study dulu..n now time kje, senario ini sentiasa berulang dan berlaku di depan mata aku. Anyone can play this words around.. and it all started with.. "We're Just Friends". Atau erti kata lain.. "Kite org kwn je la.."

Dalam kehidupan..tak salah klau kite mncari yg terbaik dlm hidup kite. Tapi ianye mnjadi salah seandainye bertentangan dgn tujuan asal kite. Maksudnyer di sini..yess, kdg2 kite kna grab kbaikan yg ade di depan mate kite.. tp sblm kite grab kbaikan tu..tanye la diri tu dulu.. Perlu ke kite ambil kbaikan tu? Adakah kite betul2 perlu kbaikan itu untuk diri kite? Sama lah seperti sesebuah perhubungan itu.. Yea..kite di beri peluang untuk bertemu dengan ramai manusia yg dtg dari pelbagai background. Dlm byk2 tu mgkin ada a few yg ade 'chemistry' ngan kite..tapi perlu ke kite grab sume yg ade chemistry ngan kite tu utk jalin hubungan? Adakah kite perlu hubungan tu dalam hidup kite? Bergantung pada keadaan.. andai masih mencari, xsalah mncuba..betul x? Tapi..

Bagaimana kalau sudah berpunye or ber'komitmen' dgn org lain..perlu ke??
Inilah senario yg selalu saye lihat..people flirting with each other..even though dh beri komitmen pada org lain. Tak rasa bersalah ke pada pasangan anda? Sedikit pon xde ker...berhubungan dgn insan lain secara sulit or rahsia.. Alasan yg di beri.. safer answer.. we're just friends.. Betul ke kawan?? KAWAN ker if pandang memandang 24/7? KAWAN ker if ber'SMS' almost all the time? KAWAN ker if malu2 n cover dpn si dia? KAWAN ker bile melayani si dia lebih dari kekasih hati (kononnnyer kekasih) yg sudah anda berikan janji manis dan komitmen dulu?

KAWAN JUGAK KER??!!!
CHEATING behind the one who loves u.. Always REMEMBER,
what u did to people will automatically happen to u later..
THINK WISELY!


Cukup2la tu..karang org tegur kate dengki..kate org busy body.. tp pikir x knape org tegur? Org xkn tegur klau kite xwat slah. Pernah dgr perumpamaan melayu "Pokok xkn bergoyang klau xde angin" x? Pernah kan..so, pndai2la pikir sendri.. Tuhan dah bg akal fikiran, fikir la yg terbaik. Kalau hati dh suka yg lain.. mahu perhubungan yg baru, lepaskn lah yg lama pergi.. Berterus-terang la.. Kejujuran itu penting. Jangan sakiti hati org yg tulus mnyayangi dan mencintai kite..hanya kerana ketamakan yg bersarang kt dada kite semua. Bayang kan psangan kite pulak yg ada affair dgn org lain..tahu pulak awak marah kan? So, jagalah diri..jangan buat org lain mnyampah dgn prangai anda.. okay? Klau agak2 dri tu gatal terlebey..nk flirt ngn ramai org dulu b4 nk choose yg terbaik..my advice.. Don't Make Any Commitment With Anybody.. OKAY?!!

ME..nyampes dgn p'gatal2 dunia yg xsedar diri..

Love is a sacred things for me.. Hate it when people destroy
the true meanings of love.

No comments:

Post a Comment