Thursday, September 23, 2010

Melayari usia dewasa..from TEENAGER to ADULTS.

  Arghh..gerun rse nyew bile memikirkn semua tu. Seperti kebanyakan remaja lain..zaman itu ku lalui dgn penuh pancaroba..mcm2 dugaan yg aku tempuh. Dari study, cinta, exploration dan bermacam2 lagi la.. Namun aku seronok.. Betul la pesan cikgu dulu..zaman paling best dan akn kite rindu kelak dewasa nnt ialah zaman universiti. Kini tamat sudah tempoh pembelajaran ku.. 4 Oktober 2010 nnt aku bakal di sahkn sebagai pemegang Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perniagaan (Bachelor of Business Administration). Berdebar rasenyer. Walaupon kputusan tidaklah terlalu cemerlang..namun aku puas! Kerana itu adalah usaha aku..penat lelah aku di bumi UIA. 6 tahun berhempas pulas mnjadi pelajar dan pade mase yg same mnjadi seorg remaja yg mningkat dewasa. 

  Di sana aku mngenal dunia dan erti kehidupan.. Tibe mase utk mlangkah setapak lagi ke hadapan. Dunia pekerjaan. Takot bile pk2 pasal ni..mmgla spnjang aku hidup ni mcm2 part-time pnah buat..bkn xpnah bkerja. Tapi yg mgerunkan aku ialah dunia pkerjaan ini berbeza dgn job yg aku pnah buat selama ni.. Profesional world!! Dgr je dh kecut pewut aku ni haa..tp nk xnak..inilah realiti kehidupan. Sampai bile mahu bgantung hidup dgn parents..tibe masenya, kite harus mbalas smula budi mreka pula.. Tq mak n abah for giving me such an opportunity to live and experience the world. Really love both of u mucho2! Hahaa.. Insyaallah, selesai majlis konvokesyen n majlis balong nnt..ina janji akn trus cari kje. Dapat kje nnt ina smbg byr duit monthly Baby Rio..okay? Ngee... tq big daddy!!! Mmmmuaahhh!!! Ops..tq gak coz izinkan ina cuti lame2 smpai ina puas ati skang ni..huhu..

  Alam pkerjaan menanti..ermm..satu lagi yg bmain di fikiran aku. Perkahwinan & serius relationship..commitment & responsibility. Di pnghujung usia 23 thn ni..spatutnyer aku dh de steady bf pon. Tp nk wat cmne..jodoh xpnjg.. Kisah cinta atr aku dan dye berakhir stelah 3 tahun memadu kasih.. 3 tahun yg penuh pngorbanan, tolak ansur dan kasih syg. Mungkin faktor jauh dan komunikasi mjadi masalah kami.. tp xpela..aku redha. Sesungguhnye sye xpnah mnyesal mngenali dan mncintai awk spenuh hati sye. Yea..trus terang cinta sye masih utk awak walaupon dh almost 1 year kite break off..but hati sye masih belum mampu mnyayangi sesiapa lagi wt mse ni. Biarlah mase jd pnentu sgala..sye pasrah dan redha dgn ktentuan ini..  Sye sntiasa mdoakn awk btemu dgn kbhgiaan yg awk cari. =) Really miss u boo.. ='] Ermm..dh mlalut plak aku ni..tula, ssh kn bile tlalu mncintai. Bukan xde yg sudi mganti..cume hati ni masih belum mampu dtembusi lgi..hmm..ok..STOP!! BACK TO THE STORIES...

   Nak citer..yg sbnrnyer..bile sebut kawen ni..zaman umur skang ni..majoriti kwn2 sume dh kawen..paling tidak pon..ank mesti dh de sorg.. Lum cmpur yg bru kawen..bru tunang..yg tgh tggu nk deliver baby..kan? kan? Bile pk2 psl ni..kdg2 sedih pon ader..sbb ikut kn spatutnyer aku pon bgitu..haha. Tp idak ler dgn keadaan skrg ni kan..huhu. BUT still..i'm hepi for them. Skurang2nye mreka mpercepatkn apa yg patot.. bnda baik..xelok tgguh lame2..btul x?? Hehe.. =) 

  For the moment..nk focus on single life dulu..my career (Priority tuh!).. But its doesn't mean we cannot make fren..btul x? Juz be myself.. Aku masih mncari siapa aku yg sebenar.. Ape yg aku inginkn dlm hidup.. Ape yg ingin aku capai dalam hidup.. Semoga hari2 mndatangku mjanjikan lebih adventur, pngalaman n pngajaran hidup yg lebih bermakna!! Skalipon aku harus bermula dari bawah..aku xkesah. Kerna aku yakin, stiap lgkah pasti mberikan aku seribu kelainan & kepuasan dalam kehidupan. =D

Peace y'all!!! Salam..

~It's ME..getting stronger n stronger..~
  

  

  


No comments:

Post a Comment